Документи були недійсними: На в`їзді до Києва затримали архієпископа, який мав тісні зв’язки з Москвою (фото)

На в`їзді до Києва прикордонники затримали архієпископа з тісними московськими зв’язками та недійсними документами. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти України.

Зазначається, що під час перевірки на можливу антиукраїнську діяльність військовослужбовці ДПСУ виявили у телефоні священника листування з абонентами в РФ. Серед десяти останніх контактів у месенджері священнослужителя троє були з підписом "Москва".

Зокрема, у листуванні з абонентом, у якого російський номер телефону, архієпископ скаржиться, що поїхав би з України, але "…квартири і "шмутки" тримають".

Також прикордонники з’ясували, що паспорт громадянина України, який пред’явив священник, недійсний.

Крім того, у відкритих джерелах є чимало публікацій, де вказана особа фігурує в майнових скандалах.

Архієпископа передали співробітникам СБУ для подальшої перевірки та прийняття правового рішення щодо нього.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...